Just one more thing… een Columbo verzameling ontstaat vanzelf

Onbedoeld is een verzameling van Columbo ontstaan. Het begon eenvoudig met de DVD serie maar nu ik recent voor de gein een paar sigarenbandjes heb gekocht die ik toevallig op Markplaats tegenkwam besefte ik dat ik daarmee eigenlijk een verzameling ben begonnen.   De verzameling bestaat inmiddels verschillende zaken die gedurende een aantal jaren een voor een het huis zijn binnengeslopen.

 

 

Het boek “Just One More Thing”, Peter Falk – Dit boek neemt je mee door het leven van de acteur achter de schermen in zijn prive en professionele leven. Leuke feitjes zo heeft hij ook bij de CIA willen werken.  Het is geen boekwerk dat je in een adem uitleest maar zo nu en dan oppakt en weer een stukje gaat lezen. Tenminste zo heb ik het ervaren.Boek “Just One More Thing”, Peter Falk – Dit boek neemt je mee door het leven van de acteur achter de schermen in zijn prive en professionele leven. Leuke feitjes zo heeft hij ook bij de CIA willen werken.  Het is geen boekwerk dat je in een adem uitleest maar zo nu en dan oppakt en weer een stukje gaat lezen. Tenminste zo heb ik het ervaren.

 

 

Uiteraard is alles begonnen met het kijken van de serie in mijn jeugd dus de dvd box bestaand uit 35 discs alle 12 seizoenen van Columbo kan niet ontbreken. Gehuld in zijn regenjas lost deze raadselachtige politie-inspecteur met zijn onorthodoxe manier vele misdaden op! Leuk voor regenachtige zondagmiddagen even terug in de tijd met enorme video recorders en antwoordapparaten allemaal state of de art.. ooit.

 

 Zo nu en dan zit je eens wat rond te browsen op het internet en zag ik dat er ook een boekenserie in Nederland is uitgebracht in 1996. Via catawiki een zoekopdracht ingediend en al snel voor een paar euro de serie thuis gekregen. Niet verwacht maar het is ook nog leuk en leesbaar.

 

 

 

De bekende peugeot 403 Cabrio mag natuurlijk niet ontbreken. Als souvenir gevonden in een kleine speelgoedzaak tijdens mijn vakantie in Italië.

 

 

 

 

Het bordspel al eerder beschreven (Columbo bordspel) is natuurlijk ook onderdeel van de inmiddels gegroeide verzameling.

 

 

De sigaar is zo’n beetje het handelsmerk van onze bekende detective dus hoe grappig als blijkt dat men ooit in 1973 van het sigaren merk Derk de Vries ook een serie wikkels heeft uitgebracht. Weer zo’n item die je dan tegenkomt op internet en denkt hé zou daar nog aan te komen zijn en natuurlijk.. dit keer Marktplaats.

 

 

About

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.